Behandelwijze

Volgens de Wereld Gezondheid Organisatie (WHO) is 5% van de mensen gezond, 20% heeft een ziekte en 75% van de mensen heeft klachten maar onderzoek kan geen ziekte(n) vinden.

Buiten de 20% die een ziekte heeft is voor de 75% van de mensen die klachten hebben maar dit niet kunnen aantonen, de Traditionele Chinese Geneeskunde echter wel instaat om ook deze groep mensen zeer goed te helpen door de symptomen te herkennen en te behandelen.

TCG concentreert zich op het hele lichaam

De TCG ( Traditionele Chinese Geneeskunde ) houdt altijd rekening met het gehele lichaam i.p.v. gedeelten. Het beschouwt mensen als een geheel van samenhangende en onderling afhankelijke delen. Dat niet alleen, de TCG beschouwt de mensen als onderdeel van de natuur en het universum.

TCG kijkt niet alleen naar de symptomen maar concentreert zich op de oorzaak

De TCG analyseert de problemen op een dynamische manier. Soms kunnen dezelfde symptomen worden veroorzaakt door verschillende problemen en soms kunnen dezelfde problemen leiden tot verschillende symptomen.

De TCG bindt de problemen en symptomen dus niet vast maar bekijkt het op een dynamische manier.

Bijvoorbeeld: 10 mensen komen met de aandoening “Hoge bloeddruk”, en alle 10 krijgen een behandeling, aangepast aan de situatie van elk persoon individueel, en die behandelingen kunnen onderling sterk verschillen.

TCG concentreert zich op de mens

De symptomen van de patiënten zijn belangrijk. Als er symptomen zijn, is er al een onbalans in het lichaam De TCG kan, op basis van de symptomen, de onbalans in het lichaam herkennen, lokaliseren, en herstellen.

Bij het behandelen van ziekten heeft de TCG veel aandacht voor het immuunsysteem. De TCG zal zoveel mogelijk proberen het immuunsysteem te ondersteunen en niet te beschadigen.

In de TCG besteedt men dus meer aandacht aan het herstellen en gezond houden van mensen met instant houding van het immuunsysteem, in plaats van alleen de symptomen van een probleem te bestrijden.

TCG concentreert zich op ieder mens als een uniek individu

De TCG houdt rekening met de verschillen tussen ieder individu. Iedereen is uniek en heeft eigen karakteristieken als geslacht, leeftijd, gewoonten etc. Op basis van deze unieke gegevens stelt de TCG de meest geschikte therapie vast die bij u past.

 

copyrights®reserved

Behandelwijze