Voeding

Voeding is een zeer gecompliceerde kunst. Lekker eten betekent niet dat het altijd goed voor ons lichaam is. Heel veel problemen zoals een vette lever, een hoog cholesterol, hoge bloedruk en andere aandoeningen hebben te maken met ongezonde eet en levensgewoonten.

Hoe kunnen wij deze aandoeningen herstellen met de juiste voeding?

Voeding therapie is een belangrijk deel van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG).
Over duizenden jaren heeft de TCG een enorme kennis en ervaring opgebouwd waarmee zij u kan helpen om aandoeningen en ziekten die ontstaan zijn door verkeerde eet en levensgewoonten weer te herstellen.

Volgens de TCG: "Voeding is Kruiden, Kruiden zijn Voeding".
In China, tijdens Shang Dynasty (1800-1000 v.C.), de Eerste minister Yi Ying heeft het boek "Tang Ye Jing" geschreven waarin staat hoe op basis van kruiden verschillende soepen te maken zijn welke ziekte(n) kunnen genezen.

Tijdens de Xi Zhou Dynastie (770 v.C.), bestonden er al voedingsdoktoren die gebruik maakten van dagelijkse voeding om het lichaam in gezonde staat te houden en ongezonde lichamen te herstellen.
In die tijd had de Chinese Geneeskunde al veel verschillende afdelingen en de voedingsarts was de belangrijkste van allemaal.
De voedingsarts, die het hoogst in aanzien was, regelde de dagelijkse maaltijden voor de keizerlijke familie. Daarnaast was er nog een speciale positie waarvoor de betreffende persoon gespecialiseerd was in het controleren van de voeding op hygiëne, kwaliteit en versheid.
Toen bestond er al een heel gecompliceerd systeem van de verschillende categorieën van diverse smaken, voeding en medicijnen. Dit alles staat gedocumenteerd in het klassieke boek “Zhou Li”.

Voeding

In het boek “Huang Di Nei Jing” (rond 2500 jaar geleden) waren al veel omschrijvingen over de relatie tussen ziekte, gezondheid en eten (voeding), de theorie in dit boek is zelfs tot nu toe niet anders bewezen en vormt nog steeds de basis voor de hedendaagse Chinese Geneeskunde echter in de loop der duizenden jaren is door de praktische ervaringen en toenemende kennis steeds uitgebreider geworden. Deze omschrijvingen wijzen o.a. duidelijk aan dat Diabetisch heeft te maken met slechte eetgewoonten.

In de Tang Dynastie (618-960 n.C.) de beroemde Chinese doctor Shun Simiao heeft in zijn boeken speciaal de voeding therapie beschreven. Als mensen ziek zijn eerst proberen om de voeding aan te passen, als dit geen verbetering oplevert dan pas gebruik maken van medicijnen of andere TCG methoden.

Er zijn in China nog steeds speciale Restaurants waar gebruik wordt gemaakt van kruiden in combinatie met gewone voeding om ziekte(n) te voorkomen, te herstellen of om het lichaam/weerstand sterker te maken.

Ziekten genezen is alleen maar een van de vele aspecten van de Chinese Geneeskunde. Maar de Chinese Geneeskunde is voornamelijk gericht op het gezond houden van mensen en het voorkomen van ziekten.

Wilt u het juiste voedingsadvies dat is aangepast aan uw lichaam en omstandigheden, maak dan een afspraak met dokter Yiyao Liang.

 

Voor een afspraak email ons of bel 0181-773 888

 

copyrights®reserved