Wat is Acupunctuur?

Acupunctuur is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) op basis van Chinese Traditionele leer en filosofie.

Een methode waar vaak dunne naalden worden gebruikt om de gezondheid te verbeteren of ziekten te genezen. Het is een van de belangrijkste componenten van de Chinese Medische Geneeskunde.

 

Acupuntuur
Hoe wordt het gedaan?

Dunne naald(en) worden ingebracht bij de betreffende acupunctuur punten op de zogenoemde meridianen. Gespecialiseerde technieken worden gebruikt om verschillende gevoelen op te wekken waar het lichaam op reageert, in het Chinees heet dat “deqi”. Hiermee worden de blokkades in de “jingluo” (meridiaan/energiebanen) verwijderd waardoor er weer een goede doorstroming plaats vindt en het lichaam weer in balans is gebracht.

Wat kan acupunctuur behandelen?

Acupunctuur kan vele ziekten behandelen zoals aandoeningen van het zenuwsysteem, spiersysteem, bottensysteem, spijsverteringsysteem, ademhaling-systeem, bloedcirculatie, en het urogenitaal stelsel etc.
Speciaal allerlei pijnklachten, beroerte, klachten na beroerte, oogklachten, mentale klachten, huidaan-doeningen, hernia, aambeien, chronische klachten ect. Acupunctuur kan ook hulpzaam zijn in combinatie met andere geneesmethoden.
De WHO (World Health Organization) van de Verenigde Naties heeft lijsten van klachten gemaakt die acupunctuur effectief kunnen behandelen.

Voor wie is Acupunctuur?

Voor iedereen van elke leeftijd.

Zijn er bijeffecten?

Acupunctuur is een natuurlijke geneesmethode en tijdens de duizenden jaren beoefening zijn er nog geen bijwerkingen geconstateerd.

*** Het is wel belangrijk om je bij een ervaren acupuncturist(e) te laten behandelen.

 

Wat zijn eigenschappen van acupunctuur?

Goede resultaten. Natuurlijke methode zonder bijwerkingen. Kan veel verschillende ziekten behandelen. Kan worden gecombineerd met andere behandeling’s methoden. Economisch en veilig. Voorbereidingen voor een acupunctuur behandeling? Zorg dat je wat hebt gegeten. Niet te moe zijn. Lichamelijk en geestelijk ontspannen zijn. Plassen voor de behandeling. Niet intensief sporten voor de behandeling. Minstens 5 minuten voor de afgesproken tijd aanwezig zijn, zodat u even tot rust kunt komen voor de behandeling.

Acupunctuur methoden

Er zijn velen geneesmethoden ontwikkeld voor acupunctuur, bijvoorbeeld: het lichamelijke acupunctuur systeem, het hoofd acupunctuur systeem, het oppervlakte acupunctuur systeem, het oor acupunctuur systeem, heet acupunctuur systeem, warm acupunctuur system, het elektrisch acupunctuur systeem, het oog acupunctuur systeem, hand acupunctuur systeem en voet acupunctuur systeem.

Acupunctuur in de wereld

Meer dan 1500 jaar geleden verspreide acupunctuur zich in Korea en Japan later ook na andere landen.

In 1676 is acupunctuur uiteindelijk in Europa gekomen door de Nederlander H. Busschof. En nu wordt acupunctuur gepraktiseerd in vele delen van de wereld.

Op 17 april 1956 kwam een groep mensen uit het voormalige Sovjetunie naar China om Acupunctuur te leren. In 1959 heeft China een studieboek uitgebracht in meerdere talen over Acupunctuur en Moxa voor buitenlandse studenten. I

n de jaren 70 werd de acupunctuur steeds polpulairder buiten China en meer en meer scholen werden er in China opgericht om te voldoen aan de groeiende interesse van buitenlanders.

In 1975 werden er op speciaal verzoek van de World Health Organization (WHO) door de Chinese regering 3 universiteiten (internationaal acupunctuur training-centra) geopend waar studenten van meer dan 140 landen en regios acupunctuur konden studeren.

Op 22 november 1987 is de World Federation of Acupunctuur Societes opgericht in Beijing . Deze organisatie vertegenwoordigd 50 landen en meer dan 200.000 acupuncturisten.

Voor een afspraak email ons of bel 0181-773 888

 

copyrights®reserved