Wat is Tuina?

Tuina is een onderdeel van de Traditionele Chinese geneeskunde.

Het is een therapeutische behandelmethode waarbij meestal de handen op de acupunctuur punten en de meridianen (energie kanalen) worden gedrukt, geduwd of gewreven.

Deze techniek, die al duizenden jaren bestaat speelt een belangrijke rol in de gezondheidszorg van de mens. Het kan ons lichaam soepel maken en de ernergie versterken zonder pijn en bijwerkingen.

Om Tuina te praktiseren en de vele vaak gecompliceerde technieken te beheersen moet in China een meerjarige opleiding worden gevolgd.

 

 

Tuina Chinese Massage
Wat doet Tuina ?

Tuina/massage kan vele problemen behandelen.
Bijvoorbeeld: hoofdpijn, griep, verkoudheid, hoesten, buik en maag problemen, huid problemen of cosmetische problemen, stijve gewrichten, problemen met lopen, gevolgen van een beroerte (in combinatie met Acupunctuur), verbetering van het immuunsysteem.

Voor wie is Tuina?

Voor iedereen van elke leeftijd. Speciaal geschikt voor behandeling van aandoeningen van kinderen. En voor mensen die bang zijn voor naalden.

Zijn er bij-effecten?

Tuina is een natuurlijke geneesmethode en tijdens de duizenden jaren beoefening zijn er nog geen bijwerkingen geconstateerd.

Voor een afspraak email ons of bel 0181-773 888

 

copyrights®reserved