Wat is Moxa?

Moxa is één van de oudste therapieën van de Traditionele Chinese Geneeskunde welke gebruik maakt van de energie van een brandend kruid.

Moxa is Bijvoetskruid (Artemisia vulgaris) dat langzaam en heftig brandt. De acupunctuur punten worden gestimuleerd door de warmte en energie van het brandend kruid. Hiermee worden de ziekten genezen of voorkomen. Dit is een belangrijk onderdeel van Traditionele Chinese Geneeskunde.

Waarom een Moxa behandeling?

Voor sommige aandoeningen en ziekten zijn medicijnen en acupunctuur niet de meest geschikte behandelmethode.

In die gevallen is een Moxa behandeling de best vervangende methode. Voor veel oudere mensen of mensen met een zwakke gezondheid kan een Moxa behandeling een goede vervanging of betere behandeling zijn dan acupunctuur.

Moxa
Wat doet moxa?

1. Moxa reguliert/herstelt de lichamelijke functies zoals: Het immuunsysteem, bloedcirculatie, ademhaling, spijsvertering, werking interne organen, het voortplantingsysteem en vele chronische ziekten.

2. Moxa zorgt dat blokkades in de energie kanalen worden opgeheven. Ons lichaam heeft engergie nodig om goed te kunnen functioneren. Veel problemen worden veroorzaakt door verstopping/blokkades in ons lichaam, zoals sommige spierpijn, gewrichtspijn, buikpijn, diarree, astma, verkoudheid en vele ontstekingen.

3. Moxa zorgt voor een betere doorstroming van energie (Qi). Er zijn vele oorzaken die de loop van de energie kunnen verstoren, o.a.: gewrichtspijn, zwellingen, koude handen en voeten, verzakking van de anus en innelijke organen. Met Moxa zijn deze aandoeningen goed te behandelen.

4. Moxa is ook goed voor de behandeling van allerlei soorten insectenbeten of andere invloeden van buitenaf die problemen met de huid veroorzaken.

 

Voor wie is Moxa?

Eigenlijk is Moxa goed voor iedereen en elke leeftijd. Maar vooral voor oudere mensen, mensen met een zwakke gezondheid, zwangere vrouwen (special voor behandeling van een stuitligging) en kinderen met een verminderde weerstand.

Zijn er bij-effecten?

Moxa is een natuurlijke geneesmethode en tijdens de duizenden jaren beoefening zijn er zijn nog geen bijwerkingen geconstateerd uitgaande dat de behandeling goed wordt uitgevoerd.

Waar moet je aandacht aan besteden?

1. Geduld! Zoals bij vele andere natuurlijke geneesmethode is geduld belangrijk.

2. Temperatuur! Het mag niet te heet.

3. De behandeling met Moxa op bepaalde punten moet in een juiste volgorde worden gedaan.

De oorsprong van Moxa

Moxa heeft een zeer lange geschiedenis. Het is ontwikkeld vanuit het gebruik van vuur. In een van de oudste Chinese teksten, het Orakelbottenschrift van meer dan 3000 jaar geleden, bestond al een karakter voor Moxa. Moxa is dus daarvoor al ontstaan.

Voor een afspraak email ons of bel 0181-773 888

 

copyrights®reserved