Yidao

Acupunctuur bij…

TCG concentreert zich op het hele lichaam

De TCG (Traditionele Chinese Geneeskunde) houdt altijd rekening met het gehele lichaam i.p.v. met gedeelten. Het beschouwt de mens als een geheel van samenhangende en onderling afhankelijke delen. Dat niet alleen, de TCG beschouwt de mens als onderdeel van de natuur en het universum.

TCG kijkt niet alleen naar de symptomen maar concentreert zich op de oorzaak

De TCG analyseert de problemen op een dynamische manier. Soms kunnen dezelfde symptomen worden veroorzaakt door verschillende problemen en soms kunnen dezelfde problemen leiden tot verschillende symptomen. De TCG bindt de problemen en symptomen dus niet vast maar bekijkt het op een dynamische manier. Bijvoorbeeld: 10 mensen komen met een hoge bloeddruk en alle 10 krijgen een behandeling, aangepast aan de situatie van elk persoon individueel, en die behandelingen kunnen onderling sterk verschillen.

TCG concentreert zich op de mens

De symptomen van de patiënten zijn belangrijk. Als er symptomen zijn, is er al een onbalans in het lichaam. De TCG kan, op basis van de symptomen, de onbalans in het lichaam herkennen, lokaliseren en herstellen. Bij het behandelen van ziekten heeft de TCG veel aandacht voor het immuunsysteem. De TCG zal zoveel mogelijk proberen het immuunsysteem te ondersteunen en niet te beschadigen. In de TCG besteedt men dus meer aandacht aan het herstellen en gezond houden van mensen met in-stand-houding van het immuunsysteem, in plaats van alleen de symptomen van een probleem te bestrijden.

TCG concentreert zich op ieder mens als een uniek individu

De TCG houdt rekening met de verschillen tussen ieder individu. Iedereen is uniek en heeft eigen karakteristieken als geslacht, leeftijd, gewoonten etc. Op basis van deze unieke gegevens stelt de TCG de meest geschikte therapie vast die bij u past.