Yidao

Afvallen

Acupunctuur bij afvallen

Succesvol afvallen

De Traditionele Chinese Geneeskunde benadert het probleem van overgewicht op totaal andere wijze dan wat wij in de westerse wereld gewend zijn. De TCG dokter zal zoeken naar de oorzaak en/of reden (erfelijk, te veel eten, te weinig beweging, door ziekten) van het overgewicht en zal de manier van behandelen aanpassen aan ieder persoon individueel. De TCG dokter weet het lichaam en alle organen op elkaar af te stemmen waardoor deze weer goed samenwerken en overtollig vet op natuurlijke wijze wordt verminderd zonder bijwerkingen.

Herstellen van de energiebalans

Vaak is de reden van overgewicht, een verstoorde energiebalans. De TCG dokter zal dan proberen om het spijsverteringsproces te stimuleren of juist te remmen. Bij een aanhoudend hongergevoel zal worden geprobeerd om deze te verminderen zodat u zich rustiger zal voelen en tegelijkertijd zal uw wilskracht worden versterkt. Ook zal de TCG dokter u altijd een op uw situatie aangepast voedingsadvies geven waarbij ook rekening wordt gehouden met uw levensstijl, gewoonten en emotionele staat.

De moeite waard

Aangezien het meestal enige tijd heeft gekost om overgewicht te krijgen, dient u er rekening mee te houden dat “op natuurlijke wijze afvallen” ook enige tijd vergt. Maar dan is het de moeite zeker waard.