Yidao

Vragen

Voor wie is acupunctuur geschikt?

Acupunctuur is geschikt voor iedereen van alle leeftijden. Dus ook voor kinderen.

Wat doet acupunctuur?

Met een acupunctuurbehandeling wordt het lichaam aangezet om zichzelf op natuurlijke wijze te genezen. Acupunctuur zorgt dat de samenwerking tussen de organen in het lichaam wordt verbeterd waardoor het lichaam beter gaat functioneren. Een acupunctuurbehandeling verhelpt niet slechts een klacht maar heeft een positief effect op de gehele persoon.

Doet acupunctuur pijn?

De prikjes van de zeer dunne naalden zijn meestal nauwelijks voelbaar. Soms voelen de mensen niet eens dat ze er zitten. Wel wordt er een zeurend of stijf of drukkend of dergelijk gevoel ervaren na het inbrengen van de naald(en). Wat je precies voelt is vaak moeilijk te omschrijven en wordt door iedere patiënt anders ervaren. Dit fenomeen heet déqi en is een bewijs dat het juiste acupunctuurpunt wordt geraakt.

Moet je er in geloven?

Nee, dat is geen vereiste om de positieve effecten van acupunctuur te laten plaatsvinden. Ook bij kritische en nuchtere mensen worden goede resultaten behaald. Het is natuurlijk zo dat het vertrouwen in een behandeling, welke (westerse of oosterse) behandeling dan ook, altijd voor een deel verantwoordelijk is voor een goed resultaat.

Ik gebruik bloedverdunners, kan ik acupunctuur ondergaan?

Ja, het gebruik van bloedverdunners is geen belemmering voor het ondergaan van acupunctuur. Wel moet u de acupuncturist(e) op de hoogte brengen van het feit dat u bloedverdunners gebruikt. Bij een eerste consult zal de acupuncturist(e) hier ook naar vragen omdat het belangrijk is om te weten hoe uw algemene gezondheidstoestand is en er bij eventueel voorgeschreven Chinese kruiden rekening mee gehouden kan worden.

Kan tijdens zwangerschap acupunctuur worden ondergaan?

Ja, acupunctuur kan vele klachten tijdens de zwangerschap en bevalling verlichten. Niet alleen een stuitligging kan worden gecorrigeerd maar ook zwangerschapsklachten zoals misselijkheid, overgeven, maagzuurklachten, rugpijn, slaapproblemen, angsten, onzekerheid, hoge bloeddruk, verkoudheid/griep, hoesten, etc. kunnen worden behandeld.

Zijn de naalden steriel?

We maken gebruik van nieuwe steriele (wegwerp-) naalden. Deze worden dus na de behandeling weggegooid en niet meer opnieuw gebruikt.

Worden behandelingen vergoed?

Ja, de meeste zorgverzekeraars vergoeden de acupunctuurconsulten of een deel daarvan.

Waarom kiezen mensen voor acupunctuur/TCG?

Acupunctuur, soms ondersteund door Chinese kruiden, kan in veel gevallen werken wanneer de westerse geneeskunde geen verbetering meer biedt. Vele patiënten die van hun eigen huisarts of specialist te horen hadden gekregen “U moet er maar mee leren leven”, zijn zeer blij verrast als de behandelingen van dokter Liang hun aandoeningen hebben genezen of de klachten aanzienlijk hebben verlicht.

De Chinese Geneeskunde kan ook de hoeveelheid westerse pijnstillers en andere medicijnen terugdringen. Vermindering van de westerse medicijnen dient echter wel in overleg te gebeuren met de betreffende huisarts en/of specialist. Acupunctuur kan vrijwel altijd worden toegevoegd aan bestaande westerse behandelingen ter bevordering van de algehele genezing. De Chinese Geneeskunde kent nauwelijks tot geen bijwerkingen, dit in tegenstelling tot de westerse geneeskunde/medicijnen.

Spoedgevallen?

Heeft u last van plotseling opkomende rugpijnen, flauwvallen, een stijve nek, migraine aanvallen, spierverrekkingen, enkelverzwikking, vaginale bloedingen, hoge koorts bij kinderen, aanhoudende neusbloedingen, maagklachten, buikpijn etc.? Dan kunt u ons gelijk bellen voor spoedhulp. Er wordt dan wel extra € 50,00 op het bestaande tarief in rekening gebracht.

Hoe maak ik een afspraak?

Voor het maken van een afspraak kunt u ons 24 uur per dag bellen naar 0181-773 888 (indien wij uw gesprek niet kunnen beantwoorden, spreek dan uw boodschap in en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug). Ook kunt u ons een e-mail sturen. Yidao is maandag t/m vrijdag geopend van 8.00 uur tot 20.00 uur. Op zaterdag zijn we geopend van 8.00 uur tot 17.00 uur.