Yidao

Acupunctuur

Wat is acupunctuur?

Acupunctuur is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) op basis van Chinese Traditionele leer en filosofie. Het is een methode waarbij vaak dunne naalden worden gebruikt om de gezondheid te verbeteren of ziekten te genezen. Het is één van de belangrijkste componenten van de Chinese Medische Geneeskunde.

Hoe wordt het gedaan?

Dunne naald(en) worden ingebracht bij de betreffende acupunctuurpunten op de zogenoemde meridianen. Gespecialiseerde technieken worden gebruikt om verschillende gevoelens op te wekken waar het lichaam op reageert, in het Chinees heet dat “deqi”. Hiermee worden de blokkades in de “jingluo” (meridiaan/energiebanen) verwijderd waardoor er weer een goede doorstroming plaatsvindt en het lichaam weer in balans is gebracht.

Wat kan acupunctuur behandelen?

Acupunctuur kan vele ziekten behandelen zoals aandoeningen van het zenuwsysteem, spiersysteem, bottensysteem, spijsverteringssysteem, ademhalingssysteem, bloedcirculatie, het urogenitaal stelsel, etc. Daarnaast kan acupunctuur helpen bij allerlei pijnklachten, een beroerte, klachten na een beroerte, oogklachten, mentale klachten, huidaandoeningen, een hernia, aambeien, chronische klachten, etc. Acupunctuur kan ook werkzaam zijn in combinatie met andere geneesmethoden. De WHO (World Health Organization) van de Verenigde Naties heeft lijsten van klachten gemaakt die acupunctuur effectief kunnen behandelen.

Voor wie is acupunctuur?

Voor iedereen van elke leeftijd.

Zijn er bijeffecten?

Acupunctuur is een natuurlijke geneesmethode en tijdens de duizenden jaren beoefening zijn er nog geen bijwerkingen geconstateerd.

*** Het is wel belangrijk om je bij een ervaren acupuncturist(e) te laten behandelen. ***

Wat zijn eigenschappen van acupunctuur?

Goede resultaten. Het is een natuurlijke methode zonder bijwerkingen en het kan veel verschillende ziekten behandelen. Acupunctuur kan worden gecombineerd met andere behandelingsmethoden. Het is economisch en veilig.

Voorbereidingen voor een acupunctuurbehandeling

Zorg dat je wat hebt gegeten. Zorg ook dat je niet te moe bent en dat je zowel lichamelijk als geestelijk ontspannen bent. Plas voor de behandeling. Ga niet intensief sporten voor de behandeling. Kom minstens 5 minuten voor de afgesproken tijd, zodat u even tot rust kunt komen voor de behandeling.

Acupunctuurmethoden

Er zijn velen geneesmethoden ontwikkeld voor acupunctuur, zoals het

lichamelijke acupunctuursysteem
hoofd acupunctuursysteem
oppervlakte acupunctuursysteem
oor acupunctuursysteem
heet acupunctuursysteem
warm acupunctuursysteem
elektrisch acupunctuursysteem
oog acupunctuursysteem
hand acupunctuursysteem
voet acupunctuursysteem.

Acupunctuur in de wereld

Meer dan 1500 jaar geleden verspreide acupunctuur zich in Korea en Japan later ook na andere landen. In 1676 is acupunctuur uiteindelijk in Europa gekomen door de Nederlander H. Busschof. En nu wordt acupunctuur gepraktiseerd in vele delen van de wereld.

Op 17 april 1956 kwam een groep mensen uit het voormalige Sovjetunie naar China om acupunctuur te leren. In 1959 heeft China een studieboek uitgebracht in meerdere talen over acupunctuur en Moxa voor buitenlandse studenten. In de jaren ’70 werd de acupunctuur steeds populairder buiten China en meer en meer scholen werden er in China opgericht om te voldoen aan de groeiende interesse van buitenlanders. In 1975 werden er op speciaal verzoek van de World Health Organization (WHO) door de Chinese regering 3 universiteiten (internationaal acupunctuur training-centra) geopend waar studenten van meer dan 140 landen en regio’s acupunctuur konden studeren. Op 22 november 1987 is de World Federation of Acupunctuur Societes opgericht in Beijing. Deze organisatie vertegenwoordigt 50 landen en meer dan 200.000 acupuncturisten.

Voor een afspraak mail ons of bel 0181-773 888.