Yidao

Zorg op natuurlijke wijze

Volgens de theorie van de Traditionele Chinese Geneeskunde zijn de mens en de natuur met elkaar verbonden. Daarom is het belangrijk dat de mens zich aanpast aan de natuur. Als de mens zich niet goed aanpast aan de natuur dan zal de gezondheid eronder lijden.

Het eigen vermogen van mensen om te genezen van aandoeningen en ziekten is in de Traditionele Chinese Geneeskunde cruciaal. Dit menselijk herstelsysteem is veel sterker dan de meeste mensen weten. De Traditionele Chinese Geneeskunde zorgt er in eerste instantie voor dat het lichaam sterker wordt waardoor het herstelsysteem/immuunsysteem ervoor kan zorgen dat ziekten/aandoeningen genezen.

Alle behandelmethoden en/of medicijnen kunnen beter het gewenste resultaat bereiken als het eigen menselijke herstelsysteem goed functioneert. Dit alles zonder daarbij schade aan te brengen aan het lichaam. De Traditionele Chinese Geneeskunde ziet een ziekte als een onbalans in het lichaam. De Traditionele Chinese Geneeskunde gebruikt alle mogelijke natuurlijke behandelmethoden om het lichaam te helpen weer in balans te komen.

De Traditionele Chinese Geneeskunde heeft vele methoden ontwikkeld om mensen te behandelen “Op Natuurlijke Wijze” zoals acupunctuur, Moxa, Tuina (medisch massage), kruiden, voeding, Quasha, Cupping, Qi Gong, Tai Chi en Xue Wei Wai Fu etc.

In de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) staat de algemene gezondheid van de patiënt voorop.