Yidao

Persoonlijk lifestyle advies

Voeding

Voeding is een zeer gecompliceerde kunst. Lekker eten betekent niet dat het altijd goed voor ons lichaam is. Heel veel problemen zoals een vette lever, een hoog cholesterol, hoge bloeddruk en andere aandoeningen hebben te maken met ongezonde eet- en levensgewoonten.

Ieder mens is uniek.  Niemand is hetzelfde. Een voedingsadvies wordt daarom aangepast aan uw persoonlijke situatie en is afhankelijk van uw lichaamskarakter en gezondheidstoestand.

Hoe kunnen wij deze aandoeningen herstellen met de juiste voeding?

Voedingstherapie is een belangrijk deel van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Over duizenden jaren heeft de TCG een enorme kennis en ervaring opgebouwd waarmee zij u kan helpen om aandoeningen en ziekten die ontstaan zijn door verkeerde eet- en levensgewoonten weer te herstellen.

“Voeding is Kruiden, Kruiden zijn Voeding”, volgens de TCG. In China, tijdens Shang Dynasty (1800-1000 v.C.), heeft de Eerste minister Yi Ying het boek “Tang Ye Jing” geschreven waarin staat hoe op basis van kruiden verschillende soepen te maken zijn welke ziekte(n) hiermee kunnen worden genezen.

Tijdens de Xi Zhou Dynastie (770 v.C.) bestonden er al voedingsdoktoren die gebruik maakten van dagelijkse voeding om het lichaam in gezonde staat te houden en ongezonde lichamen te herstellen. In die tijd had de Chinese geneeskunde al veel verschillende afdelingen en de voedingsarts was de belangrijkste van allemaal. De voedingsarts, die het hoogst in aanzien was, regelde de dagelijkse maaltijden voor de keizerlijke familie. Daarnaast was er nog een speciale positie waarvoor de betreffende persoon gespecialiseerd was in het controleren van de voeding op hygiëne, kwaliteit en versheid. Toen bestond er al een heel gecompliceerd systeem van de verschillende categorieën van diverse smaken, voeding en medicijnen. Dit alles staat gedocumenteerd in het klassieke boek “Zhou Li”.

In het boek “Huang Di Nei Jing” (ongeveer 2500 jaar geleden geschreven) stonden al veel omschrijvingen over de relatie tussen ziekte, gezondheid en eten (voeding). De theorie in dit boek is zelfs tot nu toe niet anders bewezen en vormt nog steeds de basis voor de hedendaagse Chinese Geneeskunde. Echter in de loop der duizenden jaren is de theorie door de praktische ervaringen en toenemende kennis steeds uitgebreider geworden. Deze omschrijvingen wijzen o.a. duidelijk aan dat diabetes te maken heeft met slechte eetgewoonten.

In de Tang Dynastie (618-960 n.C.) van de beroemde Chinese doctor Shun Simiao, staat speciaal de voedingstherapie beschreven. Deze theorie beschrijft dat als mensen ziek zijn, men eerst moet proberen om de voeding aan te passen. Als dit geen verbetering oplevert moet pas gebruik gemaakt worden van medicijnen of andere TCG-methoden.

Er zijn in China nog steeds speciale restaurants waar gebruik wordt gemaakt van kruiden in combinatie met gewone voeding om ziekte(n) te voorkomen, te herstellen of om het lichaam/de weerstand sterker te maken. Ziekten genezen is slechts één van de vele aspecten van de Chinese Geneeskunde. De Chinese Geneeskunde is voornamelijk gericht op het gezond houden van mensen en het voorkomen van ziekten.

Wilt u het juiste voedingsadvies dat is aangepast aan uw lichaam en omstandigheden, maak dan een afspraak met dokter Yiyao Liang. Mail ons of bel naar 0181-773 888.