Yidao

Qi-Gong

Wat is Qi?

Als we praten over Qigong moeten wij eerst weten wat Qi is. Volgens de Chinese gedachte is Qi de basis van alles. Qi is het Universum. Het Universum is ontstaan uit Qi. De mens is gemaakt van Qi. De Qi is de wortel van het menselijk lichaam, een begrip dat hier in het westen meestal omschreven wordt als vitale energie of levenskracht.

De Qi van de mens bestaat uit twee delen. Een gedeelte krijg je voor je geboorte; het andere gedeelte krijg je na je geboorte door de voeding en ademhaling. Deze energie steunt veel activiteiten in het menselijk lichaam.

Wat is Qigong?

Qigong is een onderdeel van de Chinese cultuur en een leer van de regels van de Qi, om de lichamelijke en geestelijke gezondheid te behouden en te verbeteren. Qigong is het oefenen met de Qi, wat het transporteren van de Qi van het universum naar mensen (naar jezelf of naar anderen) betekent. Het gaat niet alleen om het transporteren van de Qi, maar ook om de wijze waarop je het dient te bewaren en gebruiken.

Daarom kunnen wij als we Qigong gebruiken/beheersen, de Qi verbeteren of beter laten werken waardoor onze lichamelijke activiteiten verbeteren en onze gezondheid behouden blijft. Qigong heeft dus een grote therapeutische waarde.

Voor een afspraak mail ons of bel: 0181 – 77 38 88.