Yidao

Leefstijl & Gezondheid

Volgens de Wereld Gezondheid Organisatie (WHO) is 5% van de mensen gezond, 20% heeft een ziekte en 75% van de mensen heeft klachten maar onderzoek kan geen ziekte(n) vinden. Buiten de 20% die een ziekte heeft is voor de 75% van de mensen die klachten hebben maar dit niet kunnen aantonen, de Traditionele Chinese Geneeskunde echter wel in staat om ook deze groep mensen zeer goed te helpen door de symptomen te herkennen en te behandelen. De klachten en ziekten krijgen mensen meestal door een ongezonde leefstijl zoals verkeerde eetgewoontes, verkeerde slaaptijden, slechte emoties, verkeerde denkwijzen……

Het genezen van ziekten is een deel van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). In de TCG staat de mens centraal en krijgt dan ook alle aandacht, met de volgende doelstellingen:

1) Hoe te leven zonder ziekten

2) Hoe te leven zonder ziekten met een  gelukkig gevoel

3) Hoe langer te leven zonder ziekten met  een gelukkig gevoel

Volgens de visie van de Wat is Traditionele Chinese Geneeskunde?  zouden mensen ouder kunnen worden dan 120 jaren. De Traditionele Chinese Geneeskunde besteedt daarom veel aandacht aan zo gezond mogelijk leven en aan het voorkomen van ziekten.

In het belangrijkste boek van de Traditionele Chinese Geneeskunde “Huang Di Nei Jing” staat geschreven: Als je ziek bent en moet worden behandeld, is dit als “pas een put gaan graven als je dorst hebt” , denk je dan niet dat dat te laat is?
Met andere woorden: het is beter om ziekten te voorkomen dan ze te moeten genezen.

De Traditionele Chinese Geneeskunde scheidt doktoren in 3 niveau’s:

1) Het laagste niveau, doktoren die ziekten genezen

2) Het middelste niveau, doktoren die de symptomen van ziekte(n) behandelen  waardoor de ziekte(n) niet groter worden

3) Het hoogste (beste) niveau doktoren, hierbij heeft de mens niet eens een  kans om ziek te worden

De Traditionele Chinese Geneeskunde maakt gebruik van verschillende technieken,  behandelmethoden en leefstijl adviezen  hoe te leven met gezonde gewoontes voor het voorkomen of genezen van aandoeningen en ziekten op natuurlijke wijze zonder bijwerkingen.