Yidao

Tuina

Wat is Tuina?

Tuina is een onderdeel van de Traditionele Chinese geneeskunde. Het is een therapeutische behandelmethode waarbij meestal de handen op de acupunctuurpunten en de meridianen (energiekanalen) worden gedrukt, geduwd of gewreven. Deze techniek, die al duizenden jaren bestaat, speelt een belangrijke rol in de gezondheidszorg van de mens. Het kan ons lichaam soepel maken en de energie versterken zonder pijn en bijwerkingen. Om Tuina te praktiseren en de vele vaak gecompliceerde technieken te beheersen moet in China een meerjarige opleiding worden gevolgd.

Wat doet Tuina?

Tuina/massage kan vele problemen behandelen. Bijvoorbeeld: hoofdpijn, griep, verkoudheid, hoesten, buik- en maagproblemen, huidproblemen of cosmetische problemen, stijve gewrichten, problemen met lopen, gevolgen van een beroerte (in combinatie met acupunctuur), verbetering van het immuunsysteem.

Voor wie is Tuina?

Voor iedereen van elke leeftijd. Speciaal geschikt voor behandeling van aandoeningen van kinderen en voor mensen die bang zijn voor naalden.

Zijn er bijeffecten?

Tuina is een natuurlijke geneesmethode en tijdens de duizenden jaren beoefening zijn er nog geen bijwerkingen geconstateerd.

Voor een afspraak mail ons of bel 0181-773 888.