Yidao

Gua Sha

Wat is Gua Sha?

Gua Sha is een behandelmethode van de Traditionele Chinese Geneeskunde waarbij gebruik wordt gemaakt van gladde platte voorwerpen van o.a. hout, Bian Shi steen en jade, gedoopt in olie of
water, waarmee in bepaalde patronen over de huid wordt geschraapt. Door deze behandeling ontstaan onder de huid op behandelde plekken, waar blokkade(s) in het lichaam zijn, bloeduitstortingen en schrammen. Hoe donkerder de kleur, hoe dieper de blokkade(s) en vaak hoe chronischer de stoornis. Na een Gua Sha behandeling kan de behandelde plek bont en blauw zijn maar dit verdwijnt vanzelf binnen een week.

Afhankelijk van de klacht(en) zijn meerdere behandelingen met tussenpozen van één of twee weken aan te raden.

Wat doet Gua Sha?

De huid is een beschermlaag/barrière tussen het menselijk lichaam en de buitenlucht en belangrijk voor een goed functionerend immuunsysteem. Tijdens een Gua Sha behandeling wordt de huid op bepaalde plaatsen gestimuleerd waardoor blokkades worden opgeheven en een betere doorstroming plaatsvindt van de energiebanen.

Voor wie is Gua Sha?

Voor iedereen van elke leeftijd. Speciaal geschikt voor behandeling van aandoeningen bij kinderen en voor mensen die bang zijn voor naalden.

Wanneer Gua Sha?

Veel klachten kunnen worden verminderd of genezen. Chronische aandoeningen zoals o.a. spierpijn, gewrichtspijn, jicht, vrouwenklachten (menstruatieproblemen, overgangsproblemen) vermoeidheid, anorexia, te hoog cholesterol, spijsverteringsproblemen, coronaire hartziekten, hoesten, verkoudheid, hoge bloeddruk, maag/buikpijn, diarree, kinderklachten (bedplassen, koorts, slechte stoelgang, diarree en geen of verminderde eetlust) en bronchitis kunnen worden behandeld met Gua Sha.

Zijn er bijeffecten?

Gua Sha is een natuurlijke geneesmethode en tijdens de duizenden jaren beoefening zijn er geen bijwerkingen geconstateerd.

Voor een afspraak mail ons of bel 0181-773 888.